over ons

"We stoppen onze ziel en zaligheid in de bereiding van eten. Omdat we niet een klein beetje maar veel van onszelf toevoegen is soul food eigenlijk wel de beste omschrijving van de Surinaamse keuken."

Mavis Hofwijk begon Surinaams Buffet in 1985 in Amsterdam Zuidoost vanuit haar liefde voor de Surinaamse keuken. Met ruim 30 jaar ervaring mag zij haar familiebedrijf specialist noemen in de bereiding van authentieke Surinaamse gerechten die de culinaire tradities en culturele diversiteit van Suriname weerspiegelen.  

 

Van huis uit was Mavis zweminstructrice maar omdat het koken en bakken haar in het bloed zat begon ze al snel vanuit huis siropen, taarten en maaltijden op bestelling te maken. De bestellingen werden steeds meer en omdat ze zelf geen bakkerij had mocht ze haar taarten en koekjes bij bakkerijen in de buurt produceren. Zo heeft Mavis in verschillende Amsterdamse bakkerijen de kunst van het bakken geperfectioneerd.

 

Door de jaren heen zag Mavis dat de kennis van de Surinaamse keuken langzamerhand in de vergetelheid raakte en dat jongeren in Amsterdam Zuidoost deze kennis niet meer vanzelfsprekend van huis uit meekregen: zo kwam zij op het idee om een cateringbedrijf op te richten waar jongeren zich konden specialiseren in de Surinaamse keuken. 

 

Tegenwoordig verzorgt Mavis, samen met dochter Candice en haar medewerkers, catering voor particulieren en bedrijven in heel Nederland. Het liefst draagt Mavis haar jarenlange kennis en ervaring over op mensen die geïnteresseerd zijn in de Surinaamse keuken en de geschiedenis daarvan, zodat de rijke culinaire traditie van Suriname behouden blijft. Het werken met jongeren uit Amsterdam Zuidoost heeft daarbij haar voorkeur en daarom is Surinaams Buffet ook een erkend leerwerkbedrijf.